Versenyfelhívások a Mentor TT ajánlásával

Versenyfelhívások a Mentor TT ajánlásával
A galántai székhelyű Mentor TT – Felvidéki Tehetségsegítő Tanács az idei iskolaévben is meghirdeti a hetedik, illetve a nyolcadik osztályos tanulók részére tehetséggondozó versenyeit. A tanács a földrajzi ismeretekre összpontosító Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajzi-földtani Verseny, a vegytanra alapuló Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny, valamint a Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny felvidéki fordulóit hirdeti meg.

Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajzi-földtani Verseny

A verseny célcsoportja az alapiskolák 7. és a 8. évfolyamos tanulói, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok 2. és 3. évfolyamos tanulói. A versenyt a Magyar Természettudományi Társulat (MTT) földrajz–földtan témakörben magyarországi és határon túli magyar anyanyelvű iskolák 13-14 éves (hetedik és nyolcadik évfolyamos) tanulói számára hirdeti meg. A verseny fordulóira az MTT központi feladatlapokat készít a versenykiírásban megadott ismeretanyagból.

A verseny célja a természettudományok, azon belül a földrajz és a földtan iránt érdeklődő diákok számára lehetőséget biztosítani a szakmai fejlődésre és a tananyagon túl terjedő tudás megszerzésére, tehetséggondozásra.

A felvidéki verseny főszervezője Pék László (peklas@gmail.com) – Mentor Tehetségsegítő Tanács és Bacsó Péter (bacso.peter1@gmail.com) – Ady Endre Alapiskola, Párkány. A jelentkezés ideje és módja: 2021. december 17-ig lehet jelentkezni az alábbi linken.  További részletek ITT olvashatóak.

Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny

 A szintén az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulói számára meghirdetett verseny célja elősegíteni a kémia iránt érdeklődő diákok szakmai fejlődését. A verseny felvidéki fordulójának szervezői Varga Andrea (vargovaa@ujs.sk) – SJE TKK Kémia Tanszék, Komárom valamint Szarka Katalin – SJE TKK Kémia Tanszék, Komárom. Az iskolák 2021december 17-ig jelentkezhetnek az alábbi hivatkozásra kattintva vagy e-mailben a vargovaa@ujs.sk címen. Ez esetben kérnénk a levélben feltüntetni a jelentkező iskola nevét és címét, a kapcsolattartó tanár nevét, e-mail címét és telefonszámát is. További részletek ITT olvashatóak.

Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny

Az általános iskola 7. és 8. osztályos tanulói számára meghirdetett megmérettetés célja elősegíteni a biológia iránt érdeklődő diákok szakmai fejlődését, Herman Ottó munkásságának megismerését és a természeti értékek feltárását. A verseny felvidéki fordulójának szervezői Mgr. Csákvári Zoltán, Katona Mihály Alapiskola, Búcs, cszkarva@gmail.com és Mgr. Győző Andrea, Katona Mihály Alapiskola, Búcs, kmaibucs@gmail.com.  Az iskola jelentkezési lapját 2021. december 17-ig lehet ITT kitölteni. A jelentkezést követően a felkészítő pedagógusok levélben megkapják a verseny lebonyolításával kapcsolatos további szakmai és szervezési információkat. További részletek ITT olvashatóak.
További bejegyzések