Felvidéki pedagógus műhely

Felvidéki pedagógus műhely

Márciusban rendezték meg a Hungarikum Pedagógus Műhely felvidéki találkozóját. A kétnapos rendezvényre több mint 20 pedagógus regisztrált. A résztvevők az első napon szakmai képzés keretein belül ismerkedhettek meg a cédulázás módszerrel, melyet Szanyi Mária néprajzkutató tartott. Rancsó Andrea, a FÉB elnöke tájékoztatta a jelenlévőket és a sajtó képviselőit egy készülő kiadványról, melyet a Hodnoty Kultúry – Értékek polgári társulás a Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program részeként működő Kisprojekt Alapból kapott forrás bevonásával ad ki. Kiemelte többek között azt is, hogy a kiadványban néhány érték QR kód segítségével lesz olvasható, amivel szeretnék elérni azt, hogy a fiatalabb korosztály is szívesen forgassa a könyvet.

Bödők Károly, a társulás elnöke jelezte, hogy a kiadványt ténylegesen április végén foghatják a kezükbe, valamint szívesen invitált mindenkit az április 29-i könyvbemutatóra.

A pedagógus műhely  első napja „társasjátékozással” fejeződött be. Szombaton a felvidéki tagok előadásai hangzottak el, ahol bemutatták értékmentő munkájukat, melyet nem csak az iskolában végeznek.

Sok sikert és kitartást kívánunk mindenkinek az értékmentő, értékgyűjtő tevékenységhez!

VH

További bejegyzések