Értékeinkről a KoPeNán

Értékeinkről a KoPeNán

A Komáromi Pedagógiai Napok keretén belül a Felvidéki Értéktár települési értéktárai közül a hetényi is bemutatkozott. A Villa Heten PT és a Tarczy Lajos Alapiskola által közösen működtetett értéktár egy kisebb kiállítással mutatkozott be. A Villa Heten PT 2022-ben a központi adatbázis bővítésével is foglalkozott. A gyűjtőmunkának köszönhetően ők dokumentumok került elő Tardoskeddről, Karváról. Új fotókat töltöttek fel Hetényről és Karváról is, melyeket több családtól gyűjtöttek be és digitalizáltak.  Munkájukat a KULTMINOR támogatta.

Az újonnan begyűjtött fotókból a hetényi alapiskola folyósán egy kis kiállítást szerveztek. A kiállítás témája Hetényi gazda(g)ságunk címet viselte. A kiállítás látogatói részt vehettek a FÉB alkotóműhelyén is. Rancsó Andrea, a FÉB elnöke, a Villa Heten PT tagja vezette a foglalkozást. A kiállítást QR kódos feladatok tették színesebbé. A kódok alatt elrejtve egy-egy keresztrejtvény, online kvíz, online puzzle feladatokat oldhattak meg, hogy így ismerhessék meg Hetény községet. A foglalkozás végén Kahoot alkalmazás segítségével társasjátékoztak.

Az iskola folyosójának egyik sarkában a FÉB is bemutatkozott. Az adatbázisban található Felvidéki Értékeket és a Kiemelkedő Nemzeti Érték elismerést büszkén viselőket ismerhették meg képes, szöveges formában. A FÉB kiadványokat is készített elő, illetve bemutatták az értéktár mentorálása alatt megjelent értékmunkafüzeteket is.

 

További bejegyzések