Mgr. Bödők Károly

Mgr. Bödők Károly

Értékeinket összegyűjtve a múlt felé tekintünk. Gyökereket keresünk. Összegyűjtve őket szilárd alapokra helyezhetjük jövőnket. A jelen kihívásai erőssé tesznek bennünket, úgy mint a fák törzsei. Minél több értéket tudunk felkutatni, annál gazdag lehet a jövőnk, mert van honnan merítenünk, van mit a felszínre hoznunk, hogy azt a jelenben átdolgozzuk, egy új jövőt alkossunk. Mindez megtartó, jövőbemutató, szilárd alap gyermekeink, unokáink generációinak számára.

A mindennapi életben vállalkozóként tevékenykedve tapasztalom, hogy szükség van a közösségek megújulására. Az analóg világunk digitális világgá alakul. Új életszemléletre van szükség. Életünkbe egyre nagyobb teret hódít szinte észrevétlenül a mesterséges inteligencia. Egy új korszak küszöbén állunk, melyet a köztudatban még talán ismeretlen kvantumszámítógépek irányítanak majd az emberi irányítás mellett. Közösségeinket céltudatosan szükséges formálnunk. Ebbe az új világba tovább adva az érzéseket, melyek még körül vesznek bennünket. Ezt élő közösségekben tehetjük meg igazán.

Értékeink gyűjtése még nagyobb hangsúlyt kap. Az alkalmazott informatika egyfajta tárhelye örökségünk emlékeinek a földi világban való megőrzéséhez. Erre építve, mindezt folyamatosan alakítva teremthetjük meg megtartó jövőnket.
A múlt ismerete nélkül nincs állandó kiszámítható jövő sem. Múlt nélkül olyan, mint a tengeren céltalanul hánykolódó hajó. Körülöttünk lévő értékek, szárazföldi elemek, melyekre biztos alapokon nyugvó felhőkarcolót is fel lehet építeni. Ez csak rajtunk múlik. Tárgyi és szellemi örökségeink megtartása és ápolása gazdagságot, bőséget teremt. Gyermekeink jövője a mi közösségépítő, egymást segítő, morális, kitartó munkánkon múlik.

Publikációk:
– Baross Gábor Felvidéki regionális gazdasági fejlesztési terv – társ szerző
– Így emlékezünk az 1965-ös nagy árvízre – társ szerző
– Lakodalom van a mi falunkban – társ szerző
– Csicsó öröksége, Tárgyi és szellemi örökségünk – szervező
– Csicsó öröksége – Hétköznapi hősök – szervező
– Csicsó képeskrónikája – társ szerző, szerkesztő
– Csicsói Hírmondó – szerző, szerkesztő

Tisztségek:
Értékek polgári társulás – elnök
Felvidéki Értéktár Bizottság – szakmai alelnök
Barátok polgári társulás – elnök
Szlovákiai magyar közgazdász társaság – ellenőrző bizottsági tag
Csicsói református egyház – presbiter

További bejegyzések