Huszár László életműve Magyar Örökség Díjas!

Huszár László életműve Magyar Örökség Díjas!

Magyar Örökség Díjat kapott Huszár László életműve!
A felvidéki magyar művelődésszervezés megkerülhetetlen alakjának életműve bekerült a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumába és nevét az Aranykönyv őrzi.

A Magyar Örökség Díj gondozását 2003 márciusában a Magyar Örökség és Európa Egyesület (MÖEE) vállalta magára. Az egyesületnek felvidéki tagja is van, B.Kovács István személyében.

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében 2022. december 17-én tartott díjátadón Huszár László kitüntetését két lánya vette át, a laudációt a Csemadok elnöke, Bárdos Gyula mondta.
Huszár László 1951. október 31-én Rétén született. 1970-ben Szencen érettségizett, majd 1989-ben a pozsonyi Comenius Egyetem BTK-án szerzett oklevelet. 1977-től a Csemadok munkatársa, 1990-2007 között a Csemadok dunaszerdahelyi területi választmánya titkára, 2005-től a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója. A Gyurcsó István Alapítvány egyik alapítója és vezetője. 2018-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést. A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet vezetőjeként sok más mellett olyan kiemelkedő kulturális rendezvények megvalósítását vállalta magára, mint a Duna Menti Tavasz vagy éppen az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny.

VH

További bejegyzések